Характеристики на добрият SEO специалист

seo специалистВсяка SEO агенция разполага с поне един SEO специалист, чиято роля е да изготви и реализира цялостна стратегия за оптимизация на клиентските сайтове. Неговата работа е от изключително значение за крайния резултат от усилията на цялата фирма.

При избора на компания, която да се грижи за вашето онлайн присъствие в търсачките е добре да знаете, че в екипа си имат наистина опитен служител, който е наясно как точно да спомогне за подобряване позициите на вашия сайт. Вижте някои от отличителните черти на добрият SEO специалист:

  • Практически опит – за успешна SEO оптимизация са нужни не само теоретични познания, но и богат опит. По този начин могат да бъдат избегнати грешки, които впоследствие ще окажат негативно влияние върху цялостното класиране на сайта. Освен това, опитът в различни ниши дава важна информация за това кои практики носят успех, и кои имат по-скоро отрицателен ефект. Ако вашият сайт попада в ниша, където въпросният служител вече има опит, можете да очаквате добри резултати
  • Следене на тенденциите – не е тайна, че алгоритъмът на Google се развива постоянно, интегрират се новости, които пряко оказват влияние за позиционирането на сайтовете в резултатите от търсене. Надеждният SEO специалист трябва да следи, анализира и експериментира върху всички нови изисквания и фактори, които да спомогнат за увеличаване на органичния трафик
  • Аналитично мислене – качеството да анализираш точно определени ситуации е безценно, когато става въпрос за SEO оптимизация. Специалистът в тази сфера трябва да може да разбира причинно-следствената връзка между дейностите по оптимизация и позициите на сайта в търсачката.
  • Вземане на решения – всеки уебсайт е уникален сам по себе си, всяка ниша е различна и следва да бъде подходено индивидуално към всеки проект. За целта е нужен човек, който може да анализира правилно ситуацията и да взема точните решения. Например: откъде да се получи линк към даден сайт, какъв да бъде текста на линка, към каква страница ще сочи, с каква честота да се изграждат линкове, по какви ключови думи ще се оптимизира страницата, защо се класират конкурентни сайтове на водещи позиции и как да бъдат изпреварени, и др.
  • Отдаденост – както за почти всяка работа, това качество може да донесе успех, без значение през какви трудности се минава в процеса на работа. Понякога, когато резултатите закъсняват или изобщо липсват, някои SEO специалисти си казват „Направихме всичко възможно, проектът е безнадежден”. В особено трудните ниши, където конкуренцията е голяма, често се стига да подобна ситуация. Когато служителят е отдаден и непоклатим, със сигурност ще намери точната формула за успех.

Със сигурност има още много личностни и чисто професионални качества, които можем да добавим в този списък. Ако сте убедени, че в екипа на агенцията, с която работите или все още водите преговори, има такъв човек, можете да бъдете спокойни – намерили сте точната фирма. Добрият SEO специалист организира работата на целия екип от копирайтъри, линк билдъри, програмисти с една обща цел – сайтът ви да получава все повече посещения от Google. Ние разполагаме с такъв човек и с радост ще работим по вашия проект – просто се свържете с нас!


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *