От какви SEO услуги има нужда вашия бизнес

seo услугиSEO оптимизацията не е еднократен процес и това поражда нуждата от абонаментни SEO услуги. Аналогично с поддържката на един сайт – публикуване на ново и свежо съдържание, обновяване на вече качена информация, отстраняване на технически проблеми, модерация на коментари и др., регулярното оптимизиране за търсещите машини е задължително, ако искате вашия онлайн бизнес да се развива.

Съществуват няколко основни категории SEO услуги, от които фирмата ви би имала нужда:

  • техническа оптимизация – обикновено това е еднократен процес, но в определени ситуации се налагат допълнителни промени и подобрения. Този тип услуга включва SEO одит и оптимизиране техническите елементи на сайта: скорост на зареждане, размер на страниците, важни файлове като txt, sitemap, .htaccess, структурирани данни, адаптивен дизайн, SSL сертификат, meta тагове, достъпност на ботовете до сайта и други.
  • вътрешна Onpage оптимизация – тази услуга задължително трябва да присъстват във вашия месечен абонамент. Постоянните подобрения на основни елементи от страницата са ключови за достигане до високи позиции в резултатите на търсачката. В това число попадат – проучване на ключови думи, определяне на заглавие на страницата, подзаглавия, мета описание, оптимизиране на текста и изображенията, подобряване на конверсията и др
  • външна оптимизация и линк билдинг – подобряването на авторитета на вашия сайт зависи основно от качеството на входящите линкове от външни сайтове, разпознаваемостта на бранда, социални сигнали, оптимизация за локално търсене. Всичко това се гради с времето, а еднократните услуги по изграждане на линкове могат да бъдат рискови, особено ако включват изсипване на голямо количество линкове от съмнителни източници.
  • писане на оптимизирани статии от копирайтър – публикуването на ново съдържание е важен фактор за Google, който придава особена тежест на целия сайт и спомага за подобряване на позициите му. Ефектът е много по-голям, когато статиите се пишат от професионален SEO копирайтър, който оптимизира текста и неговите основни елементи по определени ключови думи.

Не забравяйте, че еднократните SEO услуги, които често биват предлагани на съмнително ниски цени, могат да имат нежелан ефект върху позициите на уебсайта ви. Освен това, ефектът от тях ще бъде временен и реално възвръщаемостта от вложените средства може да бъде нулева. Ефектът от оптимизацията ще бъде максимален, ако изберете услуга, включваща всички посочени по-горе процеси. Освен това, можете да очаквате отсъпки от цената при абонамент на месечна или годишна база.

Ако търсите ефикасни SEO услуги, съобразени изцяло с вашия бюджет и индивидуални нужди, изпратете ни запитване.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *