Как да променим url адреса на бизнес Facebook страница

Адресът на вашата Facebook страница може да бъде също толкова важен, колкото и нейното име. Понякога е невъзможно първоначалния адрес да бъде променен, но в този материал ще ви покажем един лесен трик, който ще ви помогне.

Ще разгледаме следната страница:

facebook page url

След последните промени във Facebook, url адреса на страницата може да бъде променен бързо чрез създаване на Page Username. В конкретния пример обаче, това е невъзможно, тъй като излиза следната грешка:

Тази грешка се появява масово, като почти всяка новосъздадена страница няма възможност да промени url адреса си. За да избегнете това ограничение, добавете още един admin на страницата, човек на който вярвате (приятел или роднина).

Отидете на Settings в горната дясна част на екрана, след това изберете таба Page Roles и отидете на полето Assign a New Page Role и изберете Admin (стъпки 1, 2 и 3 по-долу).

промяна на url facebook

След като добавите вашия доверен човек като админ, той трябва да приеме поканата и след това ще има възможност да промени url адреса на вашата бизнес страница във Facebook. Трябва да имате предвид, че този човек не трябва никога да е бил свързан с въпросната страница като admin, и че профилът не трябва да бъде наскоро създаден, тъй като е възможно от Facebook да му откажат правото за добавяне на page username.

Вече се намираме в профила на доверения ни човек и задаваме желания адрес:

 

Кликаме върху “Създаване на потребителско име” и резултата е следния:

Логично е да премахнете вашия приятел като админ, през таба Page Roles. Вече можете да се насладите на желания url адрес на своята Фейсбук страница!

 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *