Линк билдинг

Какво е Link Building

Изграждането на връзки към сайт (link building) е етап от външната SEO оптимизация с цел повишаване авторитета на даден домейн. Този процес е изключително рисков, и ако не се извърши от опитен специалист, може да доведе до драстични спадове в позициите на сайта по различни ключови фрази. SEO Interactive има зад гърба си множество успешни линк билдинг кампании, благодарение на доказано ефективни тактики и стратегии, при които рискът е сведен до абсолютен минимум.

Ние предлагаме еднократни услуги за изграждане на тематични връзки към вашия сайт. Това ще помогне в дългосрочен план за развитието и популяризирането на бизнеса ви. Опитът ни е базиран на експерименти и много добре знаем какъв тип линкове са подходящи и какъв не. Не използваме софтуер или забранени от Google техники.

Качество на линковете според източника

Публикации в блогове
Социални профили
Мултимедия
Форуми
Бизнес каталози
Общи директории за сайтове
Сайтове за обяви
Букмарк сайтове

Ресурси за линк билдинг

Публикации в блогове

Публикуването на тематични статии с изходящ линк са едни от може би най-добрите начини за изграждане на авторитет в търсачките. Самите текстове могат да бъдат рекламно представяне на фирмата ви, полезна информация за даден продукт или услуга. По този начин градите имидж, доверие към сайта си, таргетиран трафик, и не на последно място – можете да подобрите позициите си по желаните ключови фрази.

Социални профили

Линковете от авторитетни в световен мащаб социални мрежи са добър начин да наложите своя бранд и да подобрите линк профила на сайта си. Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, LinkedIn и други подобни платформи предлагат не само социално присъствие, но и различни възможности за изграждане на качествени линкове. Социалните сигнали сами по себе си са фактор, от който зависи класирането на сайта ви.

Мултимедия

Използването на мултимедийни сайтове е модерен начин за получаване на добри входящи линкове и не се използва от повечето български фирми за SEO оптимизация. Тази услуга включва публикуване на видеа в сайтове като Youtube, качване на презентации и документи с изходящ линк в платформи като Slideshare и други. Мултимедията е доказано ефективен метод за привличане вниманието на потребителя и може да ви донесе допълнителен трафик.

Форуми

Един от най-добрите начини да създадете доверие в потенциалните потребители е писането на качествени постове в тематични форуми. Въпреки масовото навлизане на социалните мрежи, все още много хора търсят съвет или препоръка в българските форуми. С нашата услуга ще получите подходящ линк към заглавната страница на сайта си, или към избран продукт или услуга. Ние не използваме спамърски похвати, работим с развити и авторитетни профили в едни от най-посещаваните форуми. Това е предпоставка и за добър брой посещения през референтния линк, който ще поставим.

Бизнес каталози

Бизнес каталозите представляват най-общо директории, разделени на категории, в които са представени фирми от различни браншове. Подходящи са за налагане на бранд, SEO оптимизация за локално търсене, допълнителен трафик. Линковете, които можете да получите от тези каталози са обикновено чист url адрес или линк от изображение (лого на фирмата). Това е един от най-безопасните и ефективни начини да повишите авторитета на своя сайт.

Общи директории за сайтове

Към този тип ресурси за линк билдинг спадат всички сайтове тип директория, разделена на различни тематични категории. От директориите за сайтове обикновено изходящите линкове са единствено към заглавната страница на сайта ви, като в някои от тях е възможно и поставяне на линк към вътрешна страница (deep link). Самите връзки могат да съдържат текст (anchor) или да бъдат чист url (например http://example.com/).

Сайтове за обяви

Този начин за набавяне на линкове към вашия сайт е подходящ за промотиране на бизнес и предлаганите от него продукти и услуги. Сайтовете за обяви дават възможност за изходящи линкове към заглавна и вътрешни страници, в зависимост от нуждите. Ползите от този ресурс – брандиране, Local SEO, възможност за продажби и трафик към сайта.

Букмарк и български социални мрежи

Този тип сайтове са създадени с първоначалната идея потребители да споделят интересни връзки. За съжаление голяма част от тях са силно заспамени и авторитетът им в търсачките е съмнителен. Затова допринасят и мними SEO оптимизатори, които ги използват за трупане на голямо количество линкове към клиентски сайтове, тъй като модераторски контрол почти липсва. Все пак, този тип ресурс може да бъде от полза, стига да бъде използван правилно и умерено.


Цени за линк билдинг услуги

Тъй като самата услуга е изключително специфична, крайната цена може да бъде договорена единствено индивидуално. Свържете се с нас, за да обсъдим вашите нужди, и да изготвим подходяща оферта за качествен линк билдинг.