Как да изберем надеждна агенция за оптимизиране на сайт

Намирането на точната фирма, която да предоставя наистина качествена услуга винаги е трудно. Това важи в пълна степен и за компаниите в България, които предлагат SEO услуги. В този материал сме подбрали няколко основни фактора, по които можете да разберете дали дадена SEO агенция е надеждна и струва ли си да работите с нея.

Сайт на агенцията за SEO оптимизация

Едно от първите неща, които ще ви направят впечатление е сайтът на въпросната фирма. Голяма част от агенциите изобщо не са се погрижили за своето представяне в онлайн пространството. Тук възниква логичния въпрос – щом не са положили усилия за собствения си сайт, какво да очакваме за проектите на клиенти?

Важно е когато отворите сайт на компания за СЕО оптимизация, да можете да видите пълно представяне на предлаганите услуги, ползите от тях, какви решения дават за дадени проблеми. Разбира се, визията също е важна – не е нормално дизайнът да бъде в стил края на 90-те години, да отнема 20 секунди за пълното зареждане на сайта, трудна навигация, елементи на английски език (част от шаблона, който са използвали).

Фирмите, които се занимават с подобен тип услуги не е задължително да са експерти по уеб дизайн, за да могат да ви предоставят качествена оптимизация. Проблемът възниква, когато си личи тотална незаинтерсованост, която можете почти сигурно да очаквате и за вашия проект.

Гръмки обещания

съмнителни SEO фирмиЧесто срещан похват при промотирането на един бизнес е използването на рекламни слогани, чиято цел е да се представят предимствата пред конкурентите или какъв проблем може да реши въпросната фирма. Бъдете изключително скептични към SEO агенции, които дават примамливи обещания като например:

 • Гарантираме ви първа позиция в Google
 • Гарантираме ви повече продажби
 • Гарантираме ви срок X, за който ще удвоите трафика си

Всичко това не е непостижимо, просто не могат да се дават гаранции, които реално подвеждат вас като потенциален клиент. Питате се защо? Ето ви няколко причини:

 • Никой не може да гарантира първа позиция по която и да е конкурентна ключова дума (такава, която има по-висок брой търсения), тъй като това зависи изцяло от трета страна, върху която не може да бъде оказано директно влияние – Google
 • SERP (Search Engine Results Page), или страницата с резултати на търсещата машина е изключително динамична, вследствие на последните промени в алгоритъма. В даден ден и час можете да бъдете на 1 позиция, в следващия момент да бъдете на 8 позиция.
 • Все по-голямо влияние върху позиционирането на сайт оказват поведенческите фактори. В случая, потребителите отново се явяват трета страна, върху която не може да се повлияе директно – всеки сам си решава колко време да стои на сайта ви, дали да кликне върху вашия резултат в SERP, и т.н.
 • Гаранция за повече продажби е трудно да бъде дадена, защото не винаги по-високия трафик означава повече продажби. Могат да бъдат предвидени повече продажби, вследствие на повече посещения, но не и да бъдат гарантирани. Сами можете да се сетите за поне 3 фактора, които влияят на потребителите при покупка.
 • Обещания от сорта на „Ще класираме вашия сайт по ключова дума X, за срок от два месеца” следва да бъдат сложени под голяма въпросителна. Една SEO агенция може да извърши множество дейности по оптимизация на дадена страница и всичко да бъде направено много качествено, но отново стигаме до третата в случая страна Google – Тя решава кога точно да класира страницата ви на по-високи позиции.

Яснота и прозрачност

SEO магии

Не се доверявайте на агенции, които ви уверяват, че SEO оптимизацията е едва ли не чиста магия, и не могат да ви кажат в какво се състои самия процес!

Често срещана практика при съмнителните SEO агенции е използването на параван, който прикрива ниското качество на предлаганите услуги, или изобщо липсата на такива. В ролята на такъв параван са твърдения, че не могат да ви обяснят как точно ще помогнат на сайта ви да подобри своето онлайн присъствие, тъй като това е секретна информация, нещо като тайна рецепта за успеха, която не може да попада в чужди ръце.

Наистина, никой не желае да разкрива своите техники за оптимизация, но все пак е длъжен да обясни на клиента на разбираем език и без излишни подробности какво включва като дейности предлаганата услуга. В интернет има толкова много информация за основните елементи на SEO оптимизацията, че е повече от съмнително да не ви бъде обяснено какво точно можете да очаквате, че ще бъде направено за вашия сайт.

SEO Interactive – вашата агенция за оптимизация на сайтове

предимства на SEO InteractiveПосочихме ви три важни фактора, които да имате предвид при избора на SEO агенция. Но дали ние попадаме в графата на надеждните фирми в този бранш? Преценете сами:

 • Ние няма да ви даваме гаранции за определени позиции по определени ключови думи – можем единствено да ви уверим, че цялостния органичен трафик към сайта ви ще се увеличи в процеса на нашата работа
 • Ние ще ви помогнем да увеличите своите продажби, единствено ако предлагате наистина качествен продукт или услуга на нормална цена. Не очаквайте да продавате 3 пъти повече, ако трафика към сайта ви се увеличи 3 пъти, а в същото време предлагате същия продукт на цена, по-висока от всички конкурентни сайтове.
 • Можем да ви обещаем, че едва след първите 3 месеца от съвместната ни работа можете да видите и първите по-осезаеми резултати. Ако възнамерявате да използвате наша абонаментна услуга за по-малко от този период, е най-добре да се насочите към друга компания, която ви обещава по-бързи резултати (но почти сигурно ще си останете само с обещанията).
 • Гарантираме ви на 100% отдаденост и внимание към всеки детайл в работата ни по вашия проект!
 • Гарантираме ви, че ще бъдете подробно информирани какво точно ще направим за вашия сайт
 • Гарантираме, че ще получите всичко, което сме договорили като услуга

Ако все още не сте сигурни, разгледайте отделните услуги, които предлагаме – там е обяснено какво включва всеки процес по SEO оптимизация. Искате да разберете повече как работим, и какво можем да ви предложим – свържете се с нас.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *