Вътрешна оптимизация

Вътрешната SEO оптимизация се фокусира върху технически подобрения на сайта, оптимизиране на съдържанието и различни елементи от страниците. Този процес може да доведе до много по-бързи резултати в сравнение с външната оптимизация. В последно време onsite факторите за класиране на сайт имат по-висока тежест в сравнение с offsite и носят много по-малко рискове.

Промените в алгоритъма на Google през последните 1-2 години са насочени към оценка на потребителското изживяване и качество на самия сайт, за сметка на оценяването на авторитет въз основа линк профила и входящите връзки. Това е логична стъпка, тъй като дълго време търсачката не успяваше да се справи достатъчно добре с нарастващия спам и ненатурални линкове.

вътрешна сео оптимизация

Част от важните фактори при Onpage SEO оптимизацията

Адаптивен дизайн

Сайтът ви задължително трябва да бъде удобен за мобилните потребители. Все по-голям дял от трафика през търсачката се извършва посредством мобилни устройства, за сметка на ``десктоп`` и Google дава предимство на адаптивните сайтове.

Скорост на зареждане

Бързината, с която се зареждат страниците на уеб сайта е много важна, тъй като малко потребители биха изчакали повече от 7-10 секунди, за да видят това, което търсят. По-висок bounce rate = спад в позициите.

Оптимизиран текст

Текстът на всяка отделна страница следва да бъде максимално уникален, оптимизиран по целевите ключови думи, правилно използване на Title, Meta Description, H-тагове, форматиране, позициониране в текста на ключовите фрази, дължина и други.

Навигация

Сайтът ви трябва да бъде лесен за навигиране между отделните страници, като тук включваме не само менютата, но и т.н. breadcrumbs, вътрешни текстови линкове, списъци с популярни или свързани статии и други.

Структура

Правилното изграждане на структура на уеб сайта включва - правилно изписване на url адресите, обвързване на отделните страници спред типа им (например магазин/категория/продукт), структуриране на елементите в страниците, карта на сайта.

Код

Кодът на сайта следва да бъде максимално изчистен от грешки, да не товари излишно сървъра и времето за зареждане, при нужда да се използват структурирани данни за специфични елементи от страниците.


Една крачка пред конкурентите

Съществуват множество onpage елементи, които могат да бъдат подобрени за достигане на челни места в търсачките. Ние сме посочили само някои от тях, но ако изберете нас за вътрешна SEO оптимизация на своя сайт, ще получите качествена услуга и покриване на широк спектър от всички важни за Google фактори. Бъдете в крак с тенденциите и оставете конкурентите зад вас в класирането!