Проучване на ключови думи

Алгоритъмът на търсачката работи на база заявки от потребителите по дадена дума или комбинация от няколко думи, и въз основа на множество фактори връща списък със страници от различни сайтове, които максимално отговарят на търсенето. Почти невъзможно е вашият сайт да се класира на първа страница по фраза, която по никакъв начин не присъства в текста. Ето защо е от първостепенна важност да разберете по какви ключови думи потенциалните ви клиенти търсят предлаганите от вас услуги или продукти.

Проучването на ключови думи дава насоки по какъв начин да се оптимизира сайта и неговите отделни страници – без значение дали става въпрос за линк билдинг или за вътрешна (onpage) оптимизация. Често срещана грешка при собствениците на сайтове е създаването на съдържание, без да се вземат предвид нуждите на потребителите и това по какви думи се оптиват да намерят определена информация или услуга. Така рискувате да останете незабелязани и да пропуснете потенциални продажби.

проучване на ключови фрази

Как извършваме Keyword Research

Анализ на сайта

Запознаване със съдържанието в целия сайт, проучване на предлаганите продукти и услуги. Ако липсва достатъчно информация, се търси във външни ресурси.

Основни ключови думи

Определят се основните фрази, по които да се оптимизира сайта. Обикновено това са думите с най-висок брой месечни търсения.

Транзакционни думи

Съществуват ключови фрази, по които потребителите обикновено търсят с цел покупка. Транзакционните фрази са свързани с определяне на цена или качество.

Списък

Изготвя се списък с всички ключови фрази, по които може да се оптимизират отделни страници от сайта, и съответния брой търсения на месечна база.

Защо имате нужда от проучване на ключови фрази

Ако възнамерявате сами да оптимизирате сайта си (което не ви съветваме), качественият подбор на ключови фрази, които да включите в написания текст е просто задължителен. Ние можем да ви предоставим списъци с думи, които са подходящи за вашия сайт. Какво получавате като услуга:

  • анализ на вашата бизнес дейност
  • анализ на моментните позиции по различни ключови думи за желаните страници
  • изготвяне на списък с ключови фрази, по които има поне 10 търсения месечно
  • определяне на думи, които биха донесли транзакционни посещения (продажби)
  • таблица с всички ключови фрази, url адрес на страницата, за която се отнасят, брой търсения
  • препоръки как да използвате предоставените от нас данни
продаващи ключови фрази

Цени

Малки сайтове

10 лв./страница

  • Проучване на ключови фрази до 10 страници

Средни сайтове

8 лв./страница

  • Проучване на ключови фрази до 30 страници

Големи сайтове

6 лв./страница

  • Проучване на ключови фрази над 30 страници